Mijn verhaal

Mijn verhaal

Mijn leven is er één van avonturen. Van alles heb ik gedaan, als mode-styliste reisde ik de wereld rond, werd verliefd, kreeg 2 kinderen. Ging freelance ontwerpen, les geven op de Artemis academie, en op een dag was ik zelfs mede-eigenaar van een groepsaccommodatie en bootverhuur in Friesland.


Maar waar ik ook heb gewoond, overal heb ik verbouwd, op mijn eigen manier. Wat ik ook heb gedaan, altijd was het X… ‘&helma verbouwt’.
Vaak experimenteel, weg van het gebaande pad, maar vooral samen. Niet samen met een architect of interieurontwerper, maar samen met mijn gevoel, samen met mijn partner, samen met sociale werkplaatsen, of decorbouwers. En altijd huizen waarin geleefd kan en mag worden. Ik ben na 5 appartementen in Amsterdam, 3 huizen in Sneek, in de afrondende fase van de verbouwing van het pakhuis zeker, serial senior verbouwer noemen.

Mijn hele leven heb ik al een passie voor mode, interieurs, en kunst. Opgegroeid in een ambachtelijke smederij, heeft (smeed)ijzer ook altijd een grote aantrekkingskracht. Bijna 25 jaar geleden begon het echte verbouwen, met onderstaande project in Amsterdam. Experimenteel, want destijds had nog niemand een betonnen aanrechtblad, kasten van opgeknapte oude deuren, een fabrieks-radiator of onbewerkte muren. Vaak werd me gevraagd wanneer ik het af ging maken. Niet meer voor te stellen nu.
Ik vind het heerlijk om uren op platte gronden te puzzelen, voor de best mogelijke indeling.

Naast verbouwen heb ik ook al velen anders leren kijken naar met de ideale indeling. Materiaal en kleur advies gegeven. Want waarom zit de keuken, waar hij zit, als koken je passie is.
Of is die extra kamer te creëren als de badkamer in het midden wordt geplaatst. Nog vaak verbaas ik me dat veel woningen een standaard indeling hebben, terwijl de behoeften van de bewoners ​anders zijn. 

Mooi en verrassend in detail maar ook zeker praktisch, zit diep geworteld in mijn genen.

De laatste jaren werk ik o.a. voor de VT wonen en designbeurs, helaas kan dit evenement door Covid 19 natuurlijk niet doorgaan. En dus tijd om jou te gaan helpen met je verbouwing of inrichting. Een tijd ook waarin we meer dan ooit met ons huis bezig zijn. Ik ben niet de stylist die het perfecte plaatje voor je gaat maken dat schaamteloos uit boekjes komt en je nog tientallen keren elders tegen komt. Jij bent in de lead, your house, your rules. Samen gaan we jouw persoonlijke huis creëren. 

Hopelijk ben je net zo eigenwijs als ik, en hou je ook van design maar niet van het prijskaartje! Alleen weet je waarschijnlijk niet hoe je het moet aanpakken. Waar je moet beginnen, of misschien heb je er gewoon niet genoeg tijd voor. Misschien heb je een nieuwbouwhuis, projectbouw, maar wil je toch dat jouw huis er niet zo uit gaat zien als de rest van de straat. Of ben je alleen en wil je een nieuwe start maken. Wellicht kunnen we die persoonlijke kast, tafel of zelfs keuken gaan maken, samen met de sociale werkplaats. Van iedere stijl, of het nu landelijk, bohemian of industrieel is, maken we samen jou/jullie stijl!  

Lees  hier  Helma’s verbouw tips voor VT wonen.

CONTACT